sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Intialainen lammastikka

Kiinnostuksemme erilaisiin mausteisiin ja yrtteihin on aina vaan lisääntynyt. Tämä ei tarkoita, että kaiken pitää olla tulista vaan etsimme hienoja makuyhdistelmiä. Tästä syystä olemmekin ihastuneet mm. intialaiseen ruokaan. Tämän viikonlopun ruokakokeilua varten haimme karitsan paahtopaistia joka oli tarjouksessa. Yrteistä listalla oli minttu ja korianteri ja mausteista tuore inkivääri, kurkuma, juustokumina, chili, jauhettu korianteri sekä valkosipuli. Oudoin ostettava oli RAAKA papaija.
Näistä aineksista valmistimme mausteisen lammastikan. Lihat kuutioitiin ja raaka papaija soseutettiin ja sose käytettiin lihakuutioiden marinoimiseen (3 tuntia). Kypsä papaija olisi tehnyt ruoasta liian äitelän. Sillä välin kaikki mausteet sekoitettiin jogurttiin ja tähän lisättiin sitten marinoitunut liha. Tämä kaikki kuumalle pannulle paistumaan ja tarjolle salaatin, retiisin, sipulin, naanleivän sekä mintturaitan kanssa.
Mausteiden määrästä huolimatta ruoka tuntui miedolta josta syystä lisäsimme siihen vielä jonkin verran garam masalaa. Lopputulos oli odotetun maukas ja riisin korvaava runsas salaatti kevensi sopivasti.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti